Skaičiuojame būsimos nuotakos suknelės kainą

Viena nuotaka galbūt pasakytų, kad jai vestuvinės suknelės kaina buvo ne didesnė negu įprastos vasarinės suknelės. Kitai nuotakai galbūt kaip tik atrodys, kad išleisti vestuvių drabužiams reikia netaupant, todėl jos suknelės kaina atsieis pusę visos šventės kainos. Kaip apskaičiuoti ir numatyti savo būsimos suknelės kainą?

Apsvarstykite savo finansinę padėtį

Visuomet svarbiausius dalykus nulems jūsų esamos galimybės – ką jūs galite ir ką jūs negalite daryti. Jeigu akivaizdu, kad visai neturite pinigų, tai ir apie kažkokią prabangią vestuvinę suknelę tik svajosite. Jeigu pinigų užtenka, tada turėsite nuspręsti, kiek iš tiesų norite skirti suknelei. O tada matysis ir ką su tokiais pinigais galima nuveikti.

Kiek kainuos stilisto siūta suknelė

Suknelės vestuvių šventeiGražiausiai atrodo tie drabužiai, kurie yra pasiuvami būtent mums. Iš čia ir pasakymas „guli, lyg nulieta“, kai koks nors drabužis mums labai gerai tinka. Tarsi jis būtų nulietas, pagamintas būtent mums. Nulieta – tai dažai nuliejami ant skulptūros, jie yra takūs, todėl tobulai prilimpa, apgaubia visą kūną. Tokio tobulo atitikimo mes tikimės ir iš drabužių, ypatingai tų, kurie skirti labai svarbioms progoms. Todėl stilisto siūta suknelė galėtų būti tai, kas jus gražiausiai papuoštų. Tačiau kartu tai bus ir prabangus dalykas. Mat stilistas moka ne tik adata darbuotis, bet ir fantazija. Stilistas arba dizaineris suras labai gražius modelius, juos nupieš, jūs rinksitės, kas jums tiktų, ir išsirinkti bus sunku – visos suknelės atrodys gražios.

Paprastos siuvėjos suknelė

Jeigu norėsite sutaupyti, tačiau vis tiek domins „kaip nulietos“ vestuvinės suknelės variantas, tuomet reikės kreiptis tiesiog į paprastą siuvėją. Galite iš pradžių internete, žurnaluose susirasti modelį, kuris jums atrodo patrauklus, atsinešti paruošusi medžiagą, parodyti, ko norite. Tuomet modelis jau bus tarsi sukurtas, siuvėja dirbs iš akies kopijuodama tą modelį ir pasiūdama jums tai, ko prašote, daug pigiau negu dizaineris.

Papuošalų kaina

Skaičiuojant vestuvinės suknelės kainą reikia įtraukti ir papuošalų kainą. Vieni žmonės papuošalus skaičiuoja kaip brangiausią dalyką, kiti neteikia jiems reikšmės ir daugiau investuoja į pačią suknelę. Nauja suknelė iš salono kainuos tikrai brangiai, juo labiau, jeigu ją pirksite, o ne nuomosite. Tada papuošalams neliks. Paprasta, pati paprasčiausia lengvo sukirpimo balta suknelė kainuos mažiau, galėsite imtis ryškesnių papuošalų. Dėvėta suknelė – dar vienas pasirinkimas, norint sutaupyti, tačiau turite būti nusistatę teigiamai apie tai, kad suknelę jau vilkėjo kažkas kitas.