Jūsų svajonių butas

Kai lietuviai kalba apie tai, ar lengva gyventi Lietuvoje, dažniausiai skiriasi vyresnių žmonių ir dar jaunų, dirbančių, bet buto kol kas neperkančių žmonių požiūriai. Tiek, kas žino, kiek kainuoja nekilnojamojo turto įsigijimas Vilniuje, atsargiai dėlioja žodžius ir nesako, kad viskas labai paprasta. Patrauklių gyvenimo vietų Vilniuje yra, tačiau jos kainuoja daug ir žmogui su vidutiniu atlyginimu sunkoka įsigyti būstą, kokio norisi. Tačiau, jeigu leistumėte sau pasvajoti – koks gi būtų tas nekilnojamasis turtas Vilniuje arba kitoje vietoje?

Butas stilingame rajone

NT VilniujePaklausta, kur norėtų gyventi, dvidešimtmetė Birutė sako, kad ji norėtų gyventi stilingame rajone Vilniuje. „Aš jaučiu tam tikrą vaibą, kai būnu baruose, gerose vietose, užeigose Vilniuje. Dabar niekas jau neina į tą Gedimino prospekto galą prie Seimo, kur viskas užsibaigia pagyvenusių žmonių restoranu „Neringa“. Normalus jaunimas eina prie stoties, ten geriausi barai. Geriausi vakarėliai vyksta Naujamiestyje. Apskritai ten viskas labai stilinga. Keista, kad seniau Naujamiestis buvo toks neįvertintas. Man ten primena Berlyną, o Berlynas – taigi cool. Dėl to, jeigu kažkur ir norėsiu pirkti naują butą, tai tik Naujamiestyje. Aišku, pirma dar reikia su kuo turėti tą gyvenimą planuoti ir kažką pirkti, jeigu suprantate, ką noriu pasakyti. Aš kol kas laisva meniška ir neįsipareigojusi siela, todėl dar nieko neplanuoju. Bet pasvajoju apie tokį nedidelį gal studijos tipo butuką, kur galėčiau sukurti skandinavišką interjerą ir ten realizuoti savo visus darbinius, kūrybinius ir kitus poreikius“, – sako Birutė.

Gamtos vaizdai ir nenutolimas nuo miesto

Arvydas, jau greitai įkopsiantis į savo trisdešimtmetį, sako, kad kol kas sąlygų butui nusipirkti neturi, bet greičiausiai rinktųsi kažką link gamtos. „Viena vertus, nesinorėtų labai nutolti nuo miesto, iš kitos pusės, miestas pavagia tikrai daug laiko. Norėtųsi, kad bent jau miškai pro langus matytųsi. Man visai priimtina atrodo Naujamiesčio galas netoli Lazdynų miškų ir netoli Vingio parko. Arba kitos žalios Vilniaus dalys – Žvėrynas, kurio niekada neįpirksiu, Antakalnis, kur įpirkčiau tik bendrabutį, arba Jeruzalė, kuri yra gana toli“, – sako jis.

Tik prie jūros

Jūratė, paklausta, kur norėtų gyventi, atsako, kad jai labiausiai patiktų prie jūros. „Mano ir vardas toks, todėl aš visada labai noriu važiuoti prie jūros, nors tą darau gana retai, kelis kartus per metus. Nes gyvenu kitoje Lietuvos pusėje“, – sako ji.